ЧЕЗ отчита извънредно електромерите
ЧЕЗ отчита извънредно електромерите / netinfo

ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите на територията на Западна България от вторник, което е във връзка с утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране промяна на цените на електроенергията, съобщиха от компанията.

Извънредното отчитане ще продължи до 9 юли и ще се извърши едновременно с тримесечното. Поради това за клиентите на компанията, чиито електромери се отчитат в началото на месеца, извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат. За всички останали ще бъдат извършени две отчитания – извънредно и редовно. Графикът на извънредното отчитане е публикуван в сайта на ЧЕЗ Разпределение на адрес www.cez-rp.bg.

Клиентите ще получат информация за количеството електроенергия, консумирано по старите и по новите цени в изравнителната фактура по тримесечното отчитане. Сроковете за плащане на задълженията не се променят.

До всички кметове на населени места в Западна България са изпратени писма, заедно с листовки за извънредното отчитане, които да бъдат поставени на най-посещаваните места в съответните селища. Информация ще се разпространява и чрез центровете за обслужване на клиенти на дружеството.