Чакъров: Добре е софиянци да знаят какво става в Кремиковци
Чакъров: Добре е софиянци да знаят какво става в Кремиковци / netinfo

Не съм доволен, от това което се прави от страна на „Кремиковци”. Комплексно разрешително ще има тогава, когато се изпълняват всички условия и изискванията на законодателството. Така министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров коментира поисканото от Столична община удължаване на срока за обществено обсъждане на заявлението за комплексно разрешително на комбината.

До края на деня екоминистерството ще излезе със становище може ли да се удължи срокът и в обсъжданията да участват не само жители на район Кремиковци, но и на Столична община.

По думите на Чакъров добре е гражданите да бъдат максимално информирани за всичко това, което се изпълнява или не се изпълнява от комбината. Той обясни, че експертите от министерството заедно с Изпълнителната агенция по околната среда ще анализират законодателството ще преценят дали да разрешат исканото удължаване на срока. Как може всички други оператори в металургията да са изпълнили изискванията и да имат комплексно разрешително, а тук в двумилионен град ръководството на „Кремиковци” да не са предприели нищо, коментира министърът.