Цената на пилешкото без промяна тази година
Цената на пилешкото без промяна тази година / netinfo
Европейското членство на България няма да донесе ценови шок на пазара на хранителни продукти у нас. Потребителите могат да бъдат сигурни, че качеството на българската продукция ще става все по-добро с всеки изминал ден, увери Иван Ангелов – съсобственик на най-голямата фирма производител на птиче месо у нас “Градус”.

Според него, тази година цената на пилешкото месо ще остане без промяна и в бъдеще ще се определя от условията на европейския и световния пазар.

Ангелов съобщи още, че българските птицевъди ще реализират в Европейския съюз предимно суровини и допълни: “Илюзия е да мислим, че ще наложим готова продукция с българска марка”.

Европейската субсидия за производство на птиче месо е 268 евро на тон и това поставя българските производители в много изгодна позиция на пазарите извън Европейския съюз, каза още Ангелов.

През 2006 година фирма “Градус” получи приза “Инвеститор на годината” за вложените 35 милиона лева в модерна птицекланица и предприятие за преработка на птиче месо в Стара Загора. В края на 2007 г. фирмата планира да отвори ново предприятие за полуготови храни.