Цеко Минев: Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят
Цеко Минев: Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят / снимка: БГНЕС, aрхив
Цеко Минев: Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят
55604
Цеко Минев: Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят
  • Цеко Минев: Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят

„Държавата се подведе по акъла на еколозите, да се оправят", така коментира пред Дарик шефът на Българската ски федерация Цеко Минев поставянето под въпрос на следващия ски-сезон на Витоша. По думите му цялото спортно и ски-общество у нас е ощетено с последния вариант на поправките в закона за горите. Той определи ситуацията като „пълно мазало".

На въпрос кой победи в мача между природозащитници и скиори на фона на окончателния вариант на поправките в Закона за горите, Минев отговори, че за него победител няма, а само ощетени и това е цялото спортно и ски общество. „Вместо да се получат нормални рамки и нормални правила, които наистина да помогнат да има правила, да се случват инвестиции и който иска, да прави нещо по отношение на спортната инфраструктура, се получи точно обратното. Още повече нещата зациклиха според мен".

Запитан дали скоирите ще могат да спортуват на Витоша през зимния сезон и защо той остава под въпрос, Минев отвърна: „И аз това разбрах – че в края на краищата пистите не са на Витоша ски, а са публична държавна собственост и държавата трябва след като се е приел така закона, да й смени предназначението първо, ама то може би не може, защото планът за управление не разрешава да се сменя предназначението. Въобще пълно мазало с една дума".

Минев е категоричен, че това е работа на държавата. „След като по този начин е приела закона и под натиска на тези така наречени еколози, да се оправят в края на краищата" каза Минев и допълни: „Ако наистина се случи по този начин и няма изход от ситуацията, просто лошото е, че държавата се е подвела по акъла на тези хора, които явно не искат да има ски спорт в България. Просто думичката ски явно е мръсна дума".

Очаквайте цялото интервю с Цеко Минев на 31 юли, вторник