Бюджет 2014 няма да се актуализира, увери финансовият министър
Бюджет 2014 няма да се актуализира, увери финансовият министър / снимка: БГНЕС
Бюджет 2014 няма да се актуализира, увери финансовият министър
71835
Бюджет 2014 няма да се актуализира, увери финансовият министър
  • Бюджет 2014 няма да се актуализира, увери финансовият министър

Актуализация на бюджета няма да се наложи, въпреки забавянето на износа и вноса през първите месеци на годината. Това заяви финансовият министър Петър Чобанов след правителственото заседание. Чобанов бе категоричен, че "няма срив на чуждестранните инвестиции".

"Не смятам, че ще се наложи актуализация. Целта на изпълнението на бюджета е да се изпълни такъв, какъвто е. През първите два месеца имаме някои сигнали за известно забавяне на износа към трети страни, както имаме съответно и забавяне на вноса съответно. Те са еднократни явления според нашия прочит на ситуацията и към момента не влияят на цялостната прогноза за годината", каза Чобанов.

Финансовият министър за пореден път представи социалните мерки, които са заложени в средносрочните документи като задължителните коледни и великденски надбавки за пенсионерите, социалните плащания за хората с увреждания и други.

Чобанов бе категоричен, че по време на срещата във Вашингтон със Световната банка и Международния валутен фонд не са водени разговори за предстоящото емитиране на облигации на международните пазари.