Българският Лувър ще е готов след 2 години, събират предложения за име
Българският Лувър ще е готов след 2 години, събират предложения за име / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Българският Лувър" ще е готов след две години, събират предложения за име
54626
„Българският Лувър" ще е готов след две години, събират предложения за име
  • „Българският Лувър" ще е готов след две години, събират предложения за име

Българският Лувър ще бъде готов през лятото на 2014-та година, а реконструкцията на сградата му ще бъде финансирана с над 27 милиона лева, осигурени от оперативната програма "Регионално развитие". Това съобщиха министрите Лиляна Павлова и Вежди Рашидов по време на официалното подписване на договора за безвъзмездната финансова помощ от европейския фонд за регионално развитие.

Предстои избор на име за националния музеен комплекс, обясни министър Рашидов. Ще бъдат подготвени и нови кадри за бъдещия музей, който ще бъде разположен в пространството до националната галерия за чуждестранно изкуство в столицата.

Българският Лувър ще е готов след 2 години събират предложения за име
netinfo
Паралелно със строителните дейности в новия музеен комплекс работна група към Министерството на културата ще определи какви експозиции ще има в българския Лувър.

Ще изберем наистина най-хубавото име с консенсус, защото ще ме качите на сливата, ако аз сам го направя

- министърът на културата Вежди Рашидов за избора на име за „българския Лувър“

Колкото до името на музея, министър Вежди Рашидов прикани хората да дават предложения за него чрез сайта на министерството. "Имаме допитване, искаме много мъдри съвети, ще се съберем и ще изберем наистина най-хубавото име с консенсус, защото ще ме качите на сливата, ако аз сам го направя. Аз знам как да стане, ама няма да го направя, ще го направим всички заедно. Да, трябва да се казва хубаво, българско, звучно, красиво име и да се запомня", каза министърът.

Българският Лувър ще е готов след 2 години събират предложения за име
netinfo

Музейният комплекс трябва да бъде завършен в срок от 2 години, обясни регионалният министър Лиляна Павлова. Тя го нарече Национален дворец на изкуствата и изрази увереност, че това място ще показва творчеството на България и ще провокира дори хора, които не се интересуват от изкуство.