България се превръща в строителен рай, според „Индипендънт”
България се превръща в строителен рай, според „Индипендънт” / netinfo
Британският вестник "Индипендънт" помества няколко статии за бурното развитие на пазара на недвижими имоти в България. Ежедневникът отбелязва, че страната ни се превръща в строителен рай. Според "Индипендънт" в основата на последния подем на пазара за недвижими имоти в България са луксозните голф игрища.

Британският вестник пише в друг свой материал, че през миналата година Източна Европа е била най-успешният пазар на недвижимо имущество в света. Британската консултантска компания „Найт Франк”, която има офиси в 36 страни на шест континента, поставя България, наред с Латвия, Литва и Естония, в челната десятка в света.

В момент, когато резултатите са добре дошли за инвеститори и продавачи, повечето професионалисти в бранша обаче смятат, че регионът едва започва да разкрива истинския си потенциал, отбелязва "Индипендънт".

Вестникът обръща внимание, че свръхпредлагането в курорта Слънчев бряг е довело до спад на приходите от наеми и на цените и повече инвеститори са се насочили към Банско, пише БТА, като се позовава на британското издание.

"Индипендънт" обаче обяснява, че това са краткосрочни проблеми, типични за свободния пазар. По-важните, традиционни за региона проблеми, които бяха съсредоточени около затворените икономики или липсата на прозрачност при покупките, вече са минало, отбелязва вестникът.