Бум в предлагането на ваканционни имоти
Бум в предлагането на ваканционни имоти / netinfo

Пазарът на имоти в българските курорти продължава да расте със значително темпо. В резултат на това общият брой на предлаганите ваканционни имоти към края на юни тази година е над 76 500, сочи последното проучване на консултантската компания за недвижими имоти Colliers International.

Увеличението е най-голямо в района на Банско, където новите предложения представляват 78 на сто от общото ново предлагане.

Предлагането в морските курорти също е нараснало, като отчетеният ръст през първата половина на 2007 година е 39 процента или с 13 500 апартамента повече. Една трета от предлагането е съсредоточено в Слънчев бряг. Въпреки това, в други курорти увеличението също е значително. В Св. Влас и Созопол предлагането се е повишило съответно с 52 на сто и 62 на сто .

Пазарните цени за продажба на апартаменти в курортите остават непроменени през първите шест месеца на годината, като предлагането продължава да изпреварва търсенето. Цените все още варират в установените границите от миналата година между 800 евро на кв.м. и 1 700 евро на кв.м.