/ ThinkStock/Getty Images
След успеха на песента "Despacito" е отчетен "бум" на туристи в квартал на Пуерто Рико, където е заснет клипът към хитовото парче на пуерториканските звезди Луис Фонси и Деди Янки, предаде Франс прес.

Преди обаче парчето да стане чупещ рекорди хит, бедният квартал Ла Перла в пуерториканската столица Сан Хуан не се слави като "магнит" за чужденците. Макар и колоритен, кварталът има лоша репутация.

Despacito постави нов рекорд

Сега, едва пристигнали, чужденците питат: "Despacito?" В отговор на въпроса местните им показват посоката към скалите, сдобили се с огромна популярност, откакто Луис Фонси изпя зарибяващия рефрен. Или към стената, пред която кърши снага бившата Мис Вселена Сулейка Ривера.

"Причината да дойда тук е клипът. Гледала съм го много пъти. Знаех къде трябва да отида, да направя снимки и да се опитам да потанцувам", споделя 28-годишната американка Дженифър Адамс. Следващата й цел е да научи текста на хитовото парче на испански, за да го пее в караоке бар.

Защо забраниха Despacito в Малайзия?

Докато Адамс разказва, близо до нея шведска туристка се снима на фона на скалите, докато мароканец се разхожда по продължението на "брега Деспасито", както вече го описват туристическите брошури.
БТА