Булгаргаз очаква приемливи варианти за разплащане
Булгаргаз очаква приемливи варианти за разплащане / netinfo

Основната причина „Булгаргаз” да заплаши топлофикациите в страната със спиране доставката на природен газ е драстичното нарастване на дълговете им, заяви в предаването „Портфейл” на Дарик Димитър Гогов, началник управление в газовата компания.

Той очаква до петък топлофикационните дружества не да се издължат, но да предложат приемливи варианти за разплащане за използваната суровина. Гогов обясни, че разминаването в графиците на издължаване на абонатите на топлофикациите с тези, в които те трябва да платят природния газ, не е проблем на „Булгаргаз”.

Не можем да се съгласим с промяна в схемата на плащане, защото ние самите не можем да поискаме промяна от нашите доставчици, категоричен е Димитър Гогов. Всеки месец от 1-ви до 10-и топлинните фирми ползват газ, а първата дата за плащане към нас е чак на 10-о число, посочи той.

Валентин Терзиев, експерт в „Топлофикация”- Враца, заяви в „Портфейл”, че дружеството разчита на разбиране от страна на „Булгаргаз”, че парите от абонатите за парно идват по-късно. Врачанската топлофикация възнамерява и да води разговори по сроковете в договора си за заплащането на доставения природен газ.

Изпълнителният директор на „Топлофикация”- Плевен, Иван Гетов коментира в „Портфейл”, че след като са подписали този договор с „Булгаргаз”, явно трябва да го спазват.

Чуйте от звуковия файл още за позицията на „Булгаргаз” от началника на управление „Икономическо” Димитър Гогов.