BP разделя бизнеса си на две основни поделения
BP разделя бизнеса си на две основни поделения / netinfo

Главният изпълнителен директор на British Petroleum Plc („Бритиш петролиъм”) Тони Хейуърд очерта план, благодарение на който изоставането на компанията ще бъде овладяно чрез подобряване на доставките по проекти, увеличаване на приходите и намаляване на "неприемливо високите" разходи, предадоха световните агенции.

British Petroleum планира да съкрати ръководството си и да раздели бизнеса си на две основни поделения - за проучвания и производство и за рафиниране и маркетинг, предаде БТА.

Тони Хейуърд, който през май замени главния изпълнителен директор Джон Браун, съобщи, че през последните три години компанията изостава от конкурентите си заради слабото изпълнение на нейната стратегия.

"Слабо е, тъй като ние не сме последователни и нашата организация вече се усложни твърде много", допълни Хейуърд, цитиран от АП и Ройтерс.

Тони Хейуърд нееднократно е заявявал твърдото си намерение да подобри оперативните резултати на British Petroleum, като по-рано тази година обяви, че компанията ще съкрати персонала в централата си с 25 процента, посочва АП.