Борисов: Психиатър да обясни на управляващите какво е делюзия
Борисов: Психиатър да обясни на управляващите какво е делюзия / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов: Психиатър да обясни на управляващите какво е делюзия
67384
Борисов: Психиатър да обясни на управляващите какво е делюзия
  • Борисов: Психиатър да обясни на управляващите какво е делюзия

„Ако управляващите имаха психиатър, той трябва да им обясни какво е делюзия. Това са хора, загубили изборите, а се държат като победители", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на свое посещение в Пловдив.

„ГЕРБ спечели изборите, а те говорят от името на суверена, който е народа и който е казал, че ГЕРБ е първа политическа сила", каза още той.

Борисов предупреди, че ако правителството на Орешарски продължи да тегли заеми, ще бутне валутния борд. „Ако това продължи, държавата никога няма да се оправи и правителството ще загуби по-голяма част от проектите", допълни бившият премиер.

По думите му бройката на пенсионерите и безработните у нас се увеличава, а приходните агенции регистрират спад от 30%. „При 10% плосък данък, единствените приходи за бюджета са от данъчната и митническата агенция.Те обаче не събират нищо", изтъкна още Борисов.

Бившият премиер коментира и атаките срещу президента. „Не мога да бъда адвокат на Плевнелиев за нещата, в които го обвиняват, но всичко това, което се случва, гони инвеститорите, сваля кредитния рейтинг на страната и води до колапс на държавата", заяви той.

По думите му офшорните компании са инструменти, използвани от бизнеса и не са забранени от закона. „Същите тези хора, които сега толкова много говорят, ако погледнат своя бизнес, ще видят, че целият е свързан с офшорни компании", категоричен бе Борисов.