Борисов обеща до четвъртък заплати в ОЦК
Борисов обеща до четвъртък заплати в ОЦК / DarikNews.bg, Кърджали, Павел Тенчев
Бойко Борисов в Кърджали
51984
Бойко Борисов в Кърджали
  • Бойко Борисов в Кърджали

До четвъртък работниците от ОЦК в Кърджали може да си получат заплатите, ако собственикът на завода Валентин Захариев и банките кредиторки се разберат. Това каза в Кърджали министър-председателят Бойко Борисов, който дойде при металурзите в момента, в който започна изплащането на еднократните помощи от 325 лева, отпуснати от Агенцията за социално подпомагане.

Лично премиерът участвал в преговорите. Той изрази убедеността си, че до към края на седмицата преговарящите ще се разберат и производството ще стартира отново. Включително имало възможност да продължи строителството на новия цинков завод и монтирана модерната инсталация, която в момента стои на склад в Кремиковци. В преговорите ставало дума и за идването на нов собственик на ОЦК след оттеглянето на Валентин Захариев. По думите на Борисов след завръщането си в България лично вицепремиерът Симеон Дянков щял да се занимава с казуса ОЦК.

Бойко Борисов обеща на работниците отново да пристигне в Кърджали в края на седмицата, но вече с взето решение за изплащането на заплатите на металурзите.

Според премиера по-добрият вариант и за банките кредиторки е предприятието да работи, за да могат да си върнат дълга от над 300 000 000 лева, взет от Валентин Захариев.

От своя страна металурзите изразиха благодарността си към министър-председателя, като подчертаха, че никой от 20 години насам на такова ниво не е идвал при тях, когато са в нужда.

Други новини от Кърджали