Борисов на кръгла маса за икономическата политика и бизнес средата
Борисов на кръгла маса за икономическата политика и бизнес средата / Sofia Photo Agency
Борисов на кръгла маса за икономическата политика и бизнес средата
24154
Борисов на кръгла маса за икономическата политика и бизнес средата
  • Борисов на кръгла маса за икономическата политика и бизнес средата

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Осмата кръгла маса с правителството, организирана от Economist Conferences. В дискусиите с бизнеса ще се включат още икономическият министър Трайчо Трайков, регионалният Росен Плевнелиев и министърът на транспорта Александър Цветков. Дарик е медиен партньор на инициативата.

Дискусията с участието на министър-председателя Борисов е на тема „Време за ново начало. Възстановяване имиджа на България”. Министрите от икономически екип на правителството – Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев и Александър Цветков ще обсъждат с бизнеса икономическата политика, бизнес средата и конкурентните предимства на страната ни. В дебата ще се включи и заместник-управителят на Българската народна банка Калин Христов.

Акцент в дискусията ще бъде готовността на България за ново начало чрез привличане на чуждестранни инвестиции и справяне с корупцията, както обещава правителството. Водещ на форума ще бъде Ричард Еймс – програмен директор за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в Economist Intelligence Unit.