Борислав Богоев: Почват опитите за окрупняване на дялове в ТRACE
Борислав Богоев: Почват опитите за окрупняване на дялове в ТRACE / netinfo

Борислав Богоев е управител на „Сомони фейненшъл брокеридж” – компанията, която бе мениджър на емисията от 200 000 акции, презаписана рекорден брой пъти. В първите минути на търговията с книжа на TRACE, пред DarikFinance.bg Богоев прогнозира, че рекордите тепърва предстоят.

Нямам притеснения, защото към този момент ние се стремим около една година, а и вие видяхте, че това дружество отново ще постави рекорд в своя първи ден от търговия. За 2 минути около 5 хиляди акции се прехвърлиха, има над 200 сделки за тези минути, интересът е изключително голям. Според мен, това е и начинът да се изрази интересът в една компания – оборотът в търговията, цената, която както виждате се движи около 300-320 лева...Рекордите тепърва предстоят в това дружество.

Колко ще скочи акцията на TRACE?

Най-напред трябва да се обърнем към фундаменталните показатели на компанията. След това да видим как самият пазар ще калкулираа тези големи очаквания, които са съсредоточени в компанията, и чак тогава да кажем каква ще бъде истинската, спокойната цена на акцията на "Трейс". Но според мен "Трейс" е едно дружество, в което си заслужава да бъдат инвестирани средства, от които инвеститорът може да бъде спокоен, че ще получи един добър доход.

Ще има ли опити за окрупняване на дяловете от страна на инвеститори, сдобили се с акции след IPO-то?

Да, разбира се. Мисля че и в момента този процес върви. Още от пъвия ден на търговията.

За 45 дни, от момента, в който са платени акциите от IPO-то, до днес, така, както вървят нещата се получават около 200 процента печалба. Никоя друга компания не е осигурила такава печалба, пък макар и спекулативна, на своите акционери. Компанията тръгна с рекорди и ще продължи с рекорди.

* Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

DarikFinance.bg