Близнашки: Разходите на служебния кабинет са неизбежни и крайно необходими
Близнашки: Разходите на служебния кабинет са неизбежни и крайно необходими / снимка: БГНЕС

Има пълен консенсус за това, че актуализацията на бюджета е неизбежна, подчертава премиерът Георги Близнашки, като припомня, че служебният кабинет подготвя корекциите в бюджета и те ще бъдат представени в понеделник на социалните партньори в тристранния съвет. Това става ясно от съобщение на правителствения пресцентър.

Министър-председателят уверява, че служебният кабинет ще подготви предварително всичко необходимо, което ще създаде нормални условия за следващото правителство и нормален начален ритъм на работа на следващото Народно събрание.

„Длъжни сме да предложим нашия вариант, а мнозинството в следващия парламент ще трябва да поеме отговорност", посочва министър-председателят.

Той припомня, че служебното правителство е наследило много необезпечени ангажименти.

„Буквално гасим пожари. Няма излишен разход, който да има за цел да печели обществено одобрение, точно обратното - всички разходи са неизбежни и крайно необходими", коментира премиерът и посочи за пример разходите, свързани с преодоляване на последиците от наводненията и усилията да се нормализират отношенията с Европейската комисия по отношение на възстановяването на плащанията по оперативни програми.

Министър-председателят припомни, че 428 избирателни секции в целия свят ще бъдат разкрити за българите в чужбина. Нормалната работа на секциите зад граница ще бъде подпомогната и от компетентни служители на администрацията, за да няма впоследствие никакви твърдения за фалшифициране на изборите и всички да сме спокойни, че вотът на българските граждани е легитимен, подчертава още проф. Георги Близнашки.