Бизнесът отива при българите в Испания
Бизнесът отива при българите в Испания / снимка: Sofia Photo Agency

Български работодатели ще представят своите оферти пред българските емигранти в Испания по време на първата информационна трудова борса за българите в чужбина, която ще се проведе на 15 ноември в Мадрид.

Сред участниците в информационната борса са компаниите „Главболгарстрой" АД, „Кока – кола България", „Джоб сити" ЕООД, както и представители на испански фирми с офиси в България. Основна цел на борсата е да даде възможност за двустранен пряк контакт между представители на българския бизнес и българските емигранти, които работят зад граница. Организирани са информационни щандове на работодателите и на Агенцията по заетостта.

Трудовата борса ще бъде открита от министъра на труда Емилия Масларова. Идеята за провеждането й в испанската столица е резултат от допитване до българите в Испания и до българските работодатели, което установи допирни точки в интересите на двете страни. Заради нарастващата безработица в кралството работните места на многобройните български емигранти може да се окажат застрашени. Борсата в Мадрид е част от мерките в Националната стратегия по миграция и интеграция 2008-2015 година.