/ netinfo
Зрителите на телевизионната поредица "Американска криминална история", заинтригувани от случая с убийството на дизайнера Джани Версаче, представен в новия сезон, могат да проследят стъпките на модната легенда в бившето му имение в Саут Бийч, съобщава АП.

Туристите спират всеки ден на каменното стълбище на сградата, за да позират за снимка на мястото, където Версаче бе фатално прострелян от серийния убиец Андрю Кънанан през 1997 г.

Пет легенди в памет на Джани Версаче: Синди, Клаудия, Карла, Наоми и Хелена в Милано

Вилата в средиземноморски стил "Каса Касуарина" сега е хотел и все още носи отпечатък от бляскавия дизайн и разкошния стил на живот на Версаче.

Гостите могат да плуват в басейна, обграден 24-каратови златни плочки, да спят на легла с двоен "кралски" размер - толкова големи, че за тях са необходими чаршафи по поръчка, да се наслаждават на гледката към океана от покривната тераса и да вечерят в гурме ресторанта в някогашната трапезария.

Елизабет Хърли е била муза на Джани Версаче до смъртта му

Местен артист поддържа мозайките и фреските, направени по поръчка на дизайнера, включително изобразяващите прочутото му лого с главата на Горгона Медуза.

Версаче похарчи 33 млн. долара за обновяване на триетажната сграда, която купи през 1992 г. Първоначално тя е била комплекс от апартаменти, построен през 30-те години от наследника на петролния концерн Standard Oil Олдън Фрийман. След смъртта на модната икона семейството му продава имота, който вече е част от хотелиерската верига Victor Hotels, купила имението през 2013 г. за 41,5 млн. долара.
БТА