„Атака иска мораториум върху цената на хляба
„Атака иска мораториум върху цената на хляба / снимка, архив: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Атака" иска мораториум върху цената на хляба
51488
„Атака" иска мораториум върху цената на хляба
  • „Атака" иска мораториум върху цената на хляба

Да се наложи мораториум върху цените на хляба, предлагат от „Атака". Националистите са внесли такова проекторешение в парламента, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров. Той обяви, че няма да подкрепи персоналните промени в кабинета на ГЕРБ при гласуването им в сряда.

Според Волен Сидеров смяната на министри от края на миналата седмица показала, че управляващата партия е в криза, която е „причинена от липса на идейна програма преди всичко и кадрови дефицит".

Мораториумът върху цените на хляба трябва да бъде наложен за срок от три месеца, посочи Десислав Чуколов. „Определяме базова цена за най-масовия хляб от брашно тип 500 1,20 лв. за килограм", допълни той.

От партията внасят и промени в Кодекса на труда, с които се дава право на Народното събрание да определя минималната работна заплата. Сега това става с постановление на кабинета, посочи Венцислав Лаков. „Искаме да се взема годишната инфлация и сумата да се осъвременява всяка година, защото иначе доходите изостават от инфлацията", каза Лаков.

В програмата на Атака е предвидено МРЗ да стигне 1000 лева, а минималната пенсия – 500 лева.

Друго законодателно предложение на "Атака" е свързано със самоотбраната. Националистите искат с промените в Наказателния кодекс да се запише, че от нападнат в дома си не се търси съдебна отговорност, когато отбранява себе си, семейството си и имуществото си.

Още икономически новини четете в Lev.bg