АП с резерви към преструктурирането на панаира
АП с резерви към преструктурирането на панаира / netinfo

Резерви към преструктурирането на “Международен панаир Пловдив” чрез увеличение на капитала е изразил изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Тодор Николов. Това е станало на работна среща в Министерството на икономиката и енергетиката, на която пловдивският кмет Иван Чомаков връчи решението на Общинския съвет, с което общината декларира намерение да придобие до 49% от акциите на националния изложбен център чрез смесеното дружество с бизнесмена Георги Гергов “Пълдин туринвест”.

Изпълнителният директор на АП е заявил, че стратегията за преструктуриране на панаира “не е противозаконна, но заобикаля Закона за приватизация”, съобщи за „Дарик” източник от министерството.

Николов все пак е декларирал, че ще даде съгласието си по чл. 28, ал. 7 от закона за намаляване на държавния дял в панаира.

Предвижда се апортната вноска на общината в панаира чрез публично-частното дружество “Пълдин туринвест” да бъде 35 декара в непосредствена близост до изложбените палати, пише в официалното съобщение на Министерството на икономиката и енергетиката.

В решението на общинския съвет такава цифра не е посочена. От пресцентъра на общината бяха категорични, че кметът Иван Чомаков е внесъл в министерството само решението на Общинския съвет за придобиване на акции от панаира и то не е дописвано или коригирано=