Ангел Димитров: Контрабандата на цигари е 15-20%
Ангел Димитров: Контрабандата на цигари е 15-20% / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Контрабандата на цигари е от порядъка на 15-20%. Това съобщи изпълнителният директор на „Булгартабак холдинг” Ангел Димитров. Той посочи, че винаги, когато се увеличават цените на цигарите, се увеличава и контрабандата.

Димитров каза още, че се очаква с лятното увеличение на цените на цигарите да бъде задържан пазарният дял на холдинга, който в момента е около 62-63 процента. Спадът от началото на годината е около 3 на сто. Ръководството на холдинга взе решения приватизацията на фабриките в Пловдив и Стара Загора през борсата да стане през първата половина на юли, както още вчера Дарик радио съобщи.

Ангел Димитров и председателят на Надзорния съвет Корнелия Нинова обявиха, че в момента се обсъжда по-ефективно структуриране на холдинга

В момента сме в процес на разработка, на анализ първо да се оптимизират разходите в групата, което е съвсем нормален процес на оптимизиране. Ако евентуално процесите на оптимизация бъдат забавени по отношение на Благоевград, София и Плевен, тогава неминуемо трябва да се премине вариант за концентриране на производството в едно предприятие, за да може това предприятие да бъде достатъчно ефективно и конкурентноспособно, каза Ангел Димитров. За сроковете зависи как ще вървят процесите, обясни изпълнителният директор на „Булгартабак”.

Нашите действия са в зависимост от решението на парламента по отношение на София, Благоевград, каза председателят на Надзорния съвет на холдинга Корнелия Нинова. Ако това решение бъде взето бързо з приватизация, оптималните срокове са до края на годината. Технологичното време за оценки и подготовка е до края на годината, допълни Нинова.