Актавис е „Най-голям корпоративен дарител”
Актавис е „Най-голям корпоративен дарител” / netinfo

На официална церемония вчера министър Пламен Орешарски връчи наградите на най-големите корпоративни дарители в България. „Актавис” получи приза за «Най-голям корпоративен дарител на стоки и материали за 2006 г.» Даренията, които компанията направи тази година под формата на медикаменти и парични средства са на стойност 345 851 лв.

Класацията „Най-голям корпоративен дарител” подрежда финансовата стойност на годишните дарения на компаниите през предходната година и предоставя надеждна информация за развитието на корпоративното дарителство.

“Обявяването на финансовата стойност на даренията е голяма крачка напред в повишаването на прозрачността на корпоративната благотворителност”, посочи Весела Герчева, Директор на Български дарителски форум.

По-рано същия ден по време на Втората годишна дарителска конференция, „Актавис” ЕАД официално стана член на клуба на Корпоративните дарители на Българския Дарителски форум. Венцислав Чешмеджиев, Директор „Маркетинг” прие от името на „Актавис” почетната значка на Дарителския форум. На церемонията бе подписана и декларацията за членство, с която „Актавис” официално се присъединява към Клуба на корпоративните дарители в България.

Церемонията се проведе под патронажа на посланика на САЩ Н.Пр. Джон Байърли, а почетен гост на събитието беше г-н Пламен Орешарски, Министър на финансите на България.