Агитират българите да почиват в България
Агитират българите да почиват в България / снимка: BGNES

Държавната агенция по туризъм стартира националната кампания „България – твоят бряг”, целяща насърчаването на вътрешния туризъм, съобщиха от ведомството.

Кампанията се изразява в поредица от рекламни клипове, които представят големия вътрешен потенциал на страната ни и възможностите за най-разнообразни форми на туризъм. Целта е цялото общество да се запознае с културните, исторически, природни богатства на България, като се предизвика интересът на потенциалните туристи и се насочи вниманието им към богатствата на страната ни.

Стартът на кампанията е днес, като по няколко национални телевизии – БНТ, bTV и Fox life, ще бъдат излъчени клипове от 30 секунди. Предвидени са повече от 150 излъчвания в периода до 15 септември 2007 година, половината от които в националните ТВ оператори с цел привличане на българските туристи към морска ваканция и за удължаване на летния сезон.

За изработването на клипа са използвани кадри от рекламни филми, собственост на Държавната агенция по туризъм. Клипът показва, че лятото продължава и през септември у нас с незабравими усещания. Експертите на агенцията са категорични, че най-важният турист за родните курорти е българският.

Хотелиери и туроператори също неведнъж са приканвали парите си за ваканция да харчим в България, но въпреки това продължава тенденцията все повече хора да избират за почивката си чужбина – основно курортите на Турция и Египет.