„Аерофлот” направили предложения за приватизация на сръбския авиопревозвач
„Аерофлот” направили предложения за приватизация на сръбския авиопревозвач / netinfo

Руската компания „Аерофлот” е направила на сръбското правителство съвсем конкретни предложения за приватизацията на националния превозвач „Ят”, съобщава сръбският министър на инфраструктурата Велимир Илич пред белградския вестник "Вечерне новости".

Получихме интересно предложение и ми е приятно, че то идва от руска компания, казва министърът. „Аерофлот” възнамерява да остави на работа всички, които работят сега в компанията, да погаси дълговете на компанията и да набави нови самолети, за да възвърне „Ят” позицията си на една от ключовите авиокомпании в Югоизточна Европа, добавя Илич, пише БТА, като се позовава на сръбското издание.

Решението дали „Аерофлот” ще купи напълно или частично сръбския въздушен превозвач трябва да вземе сръбското правителство.

Според Илич приватизацията е най-доброто за сръбската авиокомпания, която не може самостоятелно да реши въпроса с остарелия си самолетен парк. От години компанията изпитва дефицит на самолети, като последните са били купени през 1990 година - четири АТР-72, 70 местни самолети френско-италианско производство.