Adidas отчете печалба в навечерието на Пекин 2008
Adidas отчете печалба в навечерието на Пекин 2008 / netinfo

Най големият производител в Европа на спортни стоки – германската компания Adidas (Адидас) е продала с 12 на сто повече продукти през първата половина на 2008 година в сравнение със същия период на миналата година, съобщава компанията.

Приходите на спортната фирма за първите шест месеца на годината са в размер на 5,142 млрд. евро в сравнение с 4,938 млрд. евро през периода януари-юни 2007 година. Все пак от компанията отчитат, че в сегмената на стоките Adidas се наблюдава двицифрен ръст, а при този на придобитата от германската компания фирма Reebok (“Рийбок”) спад от 2 на сто.

“Горди сме да представим силните си резултати за първите шест месеца на 2008 година особено на фона на усложнените макроикономически условия,” каза изпълнителният директор на Adidas Херберт Хайнер и допълни: „Adidas продължава да се радава на добрия момент и сме поставали основата за продължаване подобряването на Reebok проз втората половина на годината”.

Германската компания е спонсор на Олимпийските игри и освен това ще облече много от спортистите и гостите на Пекин 2008.