8 млн. лв. инвестиции планира Панаирът
8 млн. лв. инвестиции планира Панаирът / netinfo

8 млн. лева инвестиции са заложени в строителната програма на „Международен панаир Пловдив” за 2008 г., която се разработва в момента, съобщават от пресцентъра на изложението. Това е с 2 млн. лв. повече с вложените през миналата година средства в обновяване инфраструктурата на панаирното градче. След финала на есенния технически панаир се очаква да започне строителството на новата 12-та палата, която трябва да влезе в експлоатация година по-късно, съобщи пред Дарик изпълнителният директор Георги Гергов.

Около 12 млн. лв. е очакваната годишна печалба на националния изложбен център за 2007-а, като ръстът на резултатите е 250% спрямо предходната година. 8135 фирми са участвали в 40-те изложения през миналата година, а експозициите са били разгледани от близо 453 хиляди посетители.

С 2% повече са били чуждестранните изложители, сочи отчетът на изминалата панаирна година. “Винария”, “Агра” и Международният технически панаир са най-динамично развиващите се прояви съответно с 13%,11% и 9% ръст на ангажираните площи.