556 табели информират кои фирми поддържат пътищата
556 табели информират кои фирми поддържат пътищата / netinfo

556 нови информационни табели вече се монтират по пътищата в страната, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура”. 17 от тях се разполагат по магистралните участъци, над 300 по първокласната мрежа, а над 200 - по второкласни и третокласни пътища. Целта на табелите е да информират гражданите за фирмата, отговорна за поддържането на съответния пътен участък, нейния управител и телефоните за връзка с фирмата, както и за телефоните на дежурните в Областното пътно управление, на чиято територия се намират. Табелите са с големина 2/1,80 м. и са на светлоотразителна основа. 56 са фирмите, сключили договори с агенцията за зимно поддържане.

НАПИ взе решение да се възстановят 24-часовите дежурства в областните пътни управления, за да се гарантира бърза и адекватна реакция при аварийни ситуации.

Според предоставената от областните пътни управления информация по цялата територия на републиканската пътна мрежа вече се монтират табелите. Най-напреднали са в Търговищко, където са поставени всички предвидени табели. До края на седмицата ще бъде приключено монтирането на табелите и в областите Пловдив, Разград, Перник, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Варна.

До края на месеца и по пътищата в Стара Загора, Бургас, Хасково, София, Добрич ще има информационни табели. Областите, в които монтирането на табелите се бави, са Ямбол, Силистра, Пазарджик, Смолян, Видин, Монтана, Плевен, Кърджали и Русе.