2007 година е най-успешната за летния туризъм в Румъния
2007 година е най-успешната за летния туризъм в Румъния / netinfo

2007 година е най-успешната за летния туризъм в Румъния от 1989 година досега, пише вестник "Адевърул" и допълва, че направените инвестиции в курортите по морето са допринесли за засилване на привлекателността им.

Най-малко с десет процента се е увеличил броят на туристите по румънското черноморие тази година спрямо миналата. За догодина по-голямата част от собствениците на хотели заявяват, че ще направят значителни инвестиции, но обещават цените за настаняване да не се повишават.

Според представители на туристическия сектор в Румъния 90 на сто от легловия капацитет по южното черноморие е бил зает през цялото лято.

"1,3 милиона румънци са посетили черноморските курорти на Румъния тази година. 2007 година е доста добра за вътрешния туризъм, можем да кажем даже, че е най-добрата след 1989 година", заяви Траян Бъдулеску, говорител на Националното сдружение на туристическите агенции /НСТА/.

За идния туристически сезон прогнозите са оптимистични и се очаква още по-голямо нарастване на броя на туристите. Според НСТА значително увеличаване на броя на чуждестранните туристи в Румъния се очаква да настъпи през 2009 година.