12% единен данък за хазарта
12% единен данък за хазарта / netinfo

12% единен данък за хазарта - това предложение направи в предаването „Портфейл” на Дарик евронаблюдателят Мария Капон. Нито на бюджетна комисия, нито в залата на Народното събрание заместник-министър Кадиев не можа да обясни как се формира и изчислява този данък и какви са приходите от него.

Трябва да сме наясно, че месечният данък на една ротативка в казино е 100 лева и е по-малък, отколкото патентният данък за един стол във фризьорски салон, обясни още Капон.

От фискална гледна точка данъкът за хазарт е пренебрежително малък и не ме вълнува особено, каза председателят на икономическата комисия в парламента Йордан Цонев.

„Преди 10 години целият хазарт стоеше в сивия сектор и приходите в държавата от този вид данък бяха около 5 милиона лева. След като влезе в сила новото данъчно облагане, секторът излезе на светло и в момента постъпленията са около 40- 50 милиона. Според мен ставките трябва да останат различни, тъй като това е данък оборот и за него трябва да се държи сметка за разходите, обясни още Цонев.

Чуйте какво още казаха Мария Капон и Йордан Цонев пред Мия Михайлова.