Роднина на руска депутатка организира банда
Роднина на руска депутатка организира банда / netinfo

Роднина на заместник-председателя на руския парламент –Държавната дума, Любов Константиновна Слиска, е създал банда от 25 души, която е обрала най-напред апартаментите на самата Любов Слиска, на брат й и на саратовски прокурор. Плячката само от трите апартамента е за близо 1 милион долара.

Самата Любов Слиска е една от първите жертви на престъпната роднинска банда, 12 души от състава на която вече са арестувани. Тъстът на племенник на Любов Слиска-Денис Тимошин, е бил ръководител на организираната престъпна група, в която са участвали и служители на милицията. От общо 25 заподозрени 12 вече са задържани, а други 13 се издирват. Милицията влязла в дирите на бандата, след като е бил обран домът на прокурора от Саратов Александър Агибалов. От дома му са откраднати пари, скъпоценности и документи, съхранявани в сейф. И потърпевшият, и милиционерите обаче мълчат за размера на щетите и истинската стойност на имуществото на прокурора.

Следствието вече не се съмнява в съпричастността на въпросната банда и към кражбата от дома на брата на Любов Слиска – ръководителя на областно управление на Росрегистрация Сергей Тимошин. При “прочистването” на 5-стайния служебен апартамент в Москва на самата депутатка Любов Слиска бандата е изнесла голямо количество скъпи бижута, 5 ръчни часовници на стойност около 30 000 долара, 4 полици с номинал по 1 милион рубли всяка, 85 000 евро в брой, няколко икони и юбилейни монети. Общата стойност на откраднатото от жилището на депутатката се изчислява на не по-малко от половин милион долара. Впрочем самата Слиска не вярва на руските правоохранителни органи. Според нейни изявления това е поредното милиционерско изхвърляне и тя дори не се надява, че престъплението ще бъде разкрито и откраднатото ще й бъде върнато.

За разлика от прокурора Агибалов обаче, брат й Сергей Тимошин от самото начало не крие размера на загубите си, като ги оценява сам на 100 000 рубли. Той съжалява най-много за кражбата на любимата си колекция от скъпи ловни оръжия. Според медиите в град Саратов обаче и той също е занижил съществено сумата на щетите, а сред задигнатото от дома му е била и скъпа колекция старинни монети.