Дарик радио: Съвпадения са напускането ни на АБРО и спорът бТВ - „Булсатком”
Дарик радио: Съвпадения са напускането ни на АБРО и спорът бТВ - „Булсатком” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

17.01.2013, Mediapool.bg

„Излизането на Дарик радио от АБРО е старо наше решение, което сега става реалност. Съвпадение е, че се случва в момент, в който върви спорът между бТВ и „Булсатком”.

Това уточни в четвъртък изпълнителният директор на радиото Радосвет Радев. В сряда бе разпространено съобщение от радиото за взетото решение за напускане на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО).

Съобщението излезе в момента, когато тече острия търговски спор между бТВ и „Булсатком’, в който страна взеха и няколко професионални обединения, сред които и АБРО.

„Напускането ни няма нищо общо с този случай и ако беше станало в „мирно” време, едва ли някой щеше да чуе за това”, коментира още Радосвет Радев, цитиран в съобщението.

Според него напускането на асоциацията е акт на професионална справедливост, защото радио Дарик защитава професионалния си интерес чрез Съюза на българските национални електронни медии, в който членува съвместно с БНТ, бТВ, Нова телевизия, БНР и БТА.

„Това ни е напълно достатъчно, не може да членуваме в 100 организации”, добавя Радев.

В съобщението се припомня, че Съюзът на българските национални електронни медии е създаден 2005 г. и един от неговите учредители и първи председател е Радосвет Радев.