Нов формат за провеждане на първенството при юношите (19) утвърди Управителният съвет на БФБ на Извънредно заседание, съобщава BGbasket.com. Квалификациите предвидени за разпределение на многото желаещи отбори за участие в А група отпаднаха.
 
Вместо това бе учредена Суперлига с участието на четири отбора - най-силните в страната - БУБА, Академик София, ЦСКА и Черно море, за да изиграят те повече равностойни и качествени срещи помежду си.  
Към групата на отборите от Западната група, където са всички останали тимове от региона, се присъединява и Академик Пловдив, заради логистиката.
 
Западна група (12 отбора): Шампион, Славия, Левски, Ахил, Левски 2014, Спортни таланти, Академик 17, ЦСКА 2, Атлетик, Атлетик 2, Рилски Спортист, Академик Пловдив.

 
Източна група (8 отбора): Дунав Русе, Светкавица Търговище, Шумен, Академик Варна, Делфин, Тунджа, Розова долина Казанлък, Берое.
 
Отборите играят редовен сезон по един мач помежду си, като след това за зоналните първенства в класирането няма да бъдат включвани вторите отбори на ЦСКА и Атлетик.
 
За зоните отпадат и последните два отбора в класирането на Западната група, и така първите 8 от Запад и първите 8 от Изток се срещат в 4 зонални първенства. Техни домакини ще са първите два отбора в двете групи. Победителите от 4-те зони и 4-те отбора от Висшата лига ще участват във финалния турнир през 2018-та.
bgbasket.com