Протестиращите от Шумен спряха движението по АМ "Хемус" на пътен възел Белоколитово.


ВСИЧКИ снимки от ПРОТЕСТА ТУК

Решението за блокирането бе взето на паркинга на Арена Шумен, където по-рано днес те се събраха, за да изразят недоволството си срещу ниския стандарт на живот в България.


 

Протестна неделя в Шумен (СНИМКИ)


Протестиращите се обявиха за минимална заплата от 1500 лв и поискаха намаляване на броя на депутатите.



Минимална заплата административно 1500 лева. Единственият начин да бъде притиснат частният сектов е с минималната заплата, заяви Емилиян Георгиев.


Просто искаме промяна. Всички искаме това – правим го за нас, за децата и родителите ни. Просто искаме промяна – тия 240 да започнат да мислят за народа, а не за себе си, казва Дилян Георгиев

От полицията съобщиха, че заради блокадите от протеста са осигурени обходни маршрути.

Протестът бе приет различно и от шофьорите, попаднали в блокадата.


Аз ги подкрепям, ама нито предупреждават, нито нищо. Трябва поне нещо – да има поне предварителна информация, казва Васил Иванов. 

Според Георги Христов така само се губи време. То и ние искаме някой да мисли за хората, но трябва и да се работи. Заплатите никой не ги дава даром, категоричен е шофьорът на камион.



Към 14 часа протестиращите граждани се оттеглиха от пътен възел Белокопитово и образувалите се колони по различните направления на движение се пускат поетапно. 

От полицията призовават водачите да запазят спокойствие и докато се нормализира движението, да не извършват рискови изпреварвания.

Протестиращите затвориха няколко кръстовища в Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.