На 22 ноември, от 17.30 ч. проф. д.и.н. Петър Стоянович ще изнесе в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” публична академична лекция на тема „Централна Европа като империя, буфер и общност. Нейните естествени връзки с България и задължения към общото ни историческо и духовно наследство”.

Електронна платформа представя стария Шумен

Проф. Петър Стоянович е със степен „Магистър по философия” от Виенския университет, където завършва специалностите „Обща история” и „История на Източна и Югоизточна Европа”. Успешно защитава и степените „Доктор по философия” и „Доктор на историческите науки”.

Хабилитационният труд, с който той придобива академичната титла професор, изследва времето между абдикацията на княз Александър I и възкачването на българския трон на княз Фердинанд и е на тема „Междуцарствието, кризата и битката за българския трон (1886-1887)”.

Проф. Петър Стоянович е член на секция „Съвременна история” на Института за исторически изследвания на БАН и преподавател в Катедра „Журналистика и масови комуникации” на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.



За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари