В още три жилищни блока в Разград започна санирането днес - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград..
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, кметът на града д-р Валентин Василев, представители на строителни фирми и на три жилищни блока подписаха днес протоколи за откриване на строителни площадки по три обекта в областния град. Близо 200 семейства ще живеят в по-топли, по-уютни, а и по-скъпи апартаменти след приключването на строително-ремонтните работи по Националната програма за енергийна ефективност.
„От името на премиера Бойко Борисов и правителството на България Ви поздравявам заради това, че сте единни и задружни, успели сте да се обедините, за да живеете по-добре и да сте частица от една нова България и една нова Европа“ – обърна се към жителите на блоковете на бул. „Бели Лом“ 60, бул. „Бели Лом“62 и „Абритус“16 Областният управител. Г-н Хюсмен поздрави и кмета на Разград и неговия екип за това, че местната управа работи добре по Националната програма за енергийна ефективност, само за година и половина в седем обекта е започнало саниране.
Фирмите, спечелили процедурите за работа и по трите обекта, имат опит в подобни дейности, техните представители увериха жителите на блоковете, че ще работят качествено и в срок.

„Интерхолд“ ЕООД-София е фирмата, която ще извърши СМР на стойност 649 306,45 лв. без ДДС и 64 930,65 лв. без ДДС – непредвидени разходи в блока на бул. „Бели Лом“60. Срокът на изпълнение е 173 дни. Надзорник на обекта е  „Пловдивинвест“ АД, гр. Пловдив. В този блок живеят 69 семейства.
Също толкова са и в съседния блок №62. Там ще работи ДЗЗД „Бул“-София. Санирането е на стойност 696 367,85 лв. без ДДС и 13 927,36 лв. без ДДС – непредвидени разходи. Срокът за работа е 120 дни, а надзорник на обекта – ДЗЗД „Консорциум Мултиплекс Инженеринг – Лайф Енерджи“, гр. София.
В блока на ул. „Абритус“19 изпълнител ще работят от ДЗЗД „Девня Трейд - Пецински“-Варна. Строително-ремонтните работи са за 683 094,55 лв. без ДДС и 6 830,95 лв. без ДДС – непредвидени разходи. Срокът на изпълнение на СМР е 143 дни, а надзорник на обекта – „Кимтекс - ЛС“ ООД, гр. Плевен.
Общо в област Разград по Националната програма за енергийна ефективност се реализират проекти за над 20 милиона лева.