В истински празник за жителите на жк „Орел“ се превърна финалът на проекта на ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград „ЗаЕдно приятелско училище“, организиран съвместно с Местна комисия за БППМН.
Поляната между близките блокове и учебното заведение се изпълни с деца и родители половин час преди обявеното начало на кварталното кино с български филм. Организаторите обаче забавиха малко старта, за да се здрачи и да се вижда огромния екран по-добре. Това още повече насити поляната с публика, част от зрителите бяха от други квартали, дошли специално по повод прожекцията с одеала, които разстлаха върху наскоро окосената трева. Част от децата избраха да се настанят върху близките гаражи, имаше и публика по терасите, а по одеалата – и няколко месечни бебета.
Филмът, който весели два часа жителите на „Орел“, бе „Таралежите се раждат без бодли“ – чернобял, от 1971 г., позабравен дори от децата на 80-те години, но все още актуален и невероятно забавен.
Масовото събиране провокира и търговския дух на жителите на квартала, по средата на прожекцията встрани от поляната с публиката се появи машина на захарен памук, около нея бързо се образува опашка, защото какво по-хубаво от захарен памук и кино под звездите.