Осмокласничката Росица покани на танц кмета на Пловдив Славчо Атанасов при откриването на учебната година в СОУ “Найден Геров” в “Столипиново”. Атанасов, който преди 18 години е започнал трудовия си стаж като психолог в същото училище, празнува 15 септември с неговите възпитаници и с бившите си колеги. Той аплодира заедно с децата изпълнението на турската любовна песен “Пораствам”, изпълнена от момче и момиче от горния курс. /чуй прикачения звуков файл/

“Скъпи първокласници, не се страхувайте от нищо, защото в това училище ще бъдете обградени с много любов и грижи и съм сигурен, че то ще се превърне за вас във втори дом”, обърна се кметът към най-малките, преди да бие звънеца заедно със 7-годишния Самуил.

200 тома класическа литература подари на училището общината. Кметът на район “Източен” Иван Тотев връчи DVD – система за домашно кино. Константинийският епископ Антоний отслужи литургия за здравето на децата, които тази година ще учат в изцяло санирана сграда и имат и ново игрище за баскетбол.