До 50 лева наем ще плащат офицерите, настанени в новооткритото общежитие на Министерството на отбраната в Пловдив, а рейнджърите ще живеят в него безплатно. Това обяви министър Николай Цонев, който откри реконструирания бивш военен хотел на ул. “Радко Димитриев”. Родителите на 25-те деца, които ще посещават новата детска градина, изградена на мястото на доскорошния хотелски ресторант, също няма да плащат такси.

До края на годината подобни детски градини на издръжка на Министерство на отбраната ще бъдат разкрити и в Карлово и София.

36 военни днес получиха ключовете от квартирите си в общежитието, които са обзаведени с нови мебели, кабелна телевизия и Интернет. Семейните под пагон са настанени в две стаи с бокс. Досега плащахме 200 лева свободен наем за една стая, казаха лейтенант Росица Георгиева и редник Георги Георгиев, които заедно с 4-месечната си дъщеря Никол бяха сред първите новодомци.

През м. май догодина България за пръв път ще бъде домакин на международен лагер за деца на миротворци, съобщи директорът на Изпълнителната агенция “Социални дейности” в МО Татяна Костадинова. В Сарафово ще се съберат 30 хлапета на български военни и по 10 деца на служители от Пентагона и на армиите на Ирак и Афганистан. Лагерът ще бъде във Военния почивен дом. Той се подготвя по общ проект на социалната агенция на МО и базираната във Вашингтон Международна фондация за детски изкуства. Нейният президент – американецът Ашфак Ишак бе днес заедно с министър Николай Цонев и началникът на Генералния щаб Златан Стойков на откриването на военното общежитие с детска градина.