За пореден път в пресклуба на БТА в Плевен се състоя церемонията за връчване на Годишните награди за журналистика в Плевен, под мотото "Северно ехо".

В събитието, което се проведе на 16 декември 2015 г. участваха областният управител Ралица Добрева, кметът на Плевен Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, както и плевенските журналисти.

Георг Спартански връчи новоучредената наградата "Кауза на годината" на журналистката Емилия Карабулева, за работата й по темата срещу войната по пътищата с публикации и чрез организиране на обществени инициативи.

При връчването на наградата, кметът заяви, че общината ще оказва по-сериозна подкрепа в бъдеще на дейностите, които ще доведат до намаляване на жертвите при катастрофи.



Наградата "PR на годината" беше връчена на Светлана Костадинова от пресцентъра на община Плевен, от областния управител Ралица Добрева.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев връчи наградата "Репортер на годината" на Елина Кюркчиева.

За първи път тази година бе присъдена награда "Фото око - 2015", която председателят на дружеството на СБЖ в Плевен Иван Илиев връчи на телевизионния оператор Венелин Кръстев.

По време на събитието стана ясно, че в Плевен се подготва създаването на изнесен офис на БНР, който ще излъчва 24-часова програма. Новината съобщи кметът на Плевен Георг Спартански.

За приятната атмосфера в пресклуба на БТА се погрижиха Симеон Банков и Денис Симов - възпитаници на НУИ"Панайот Пипков" от класа по класическа китара на Николай Михайлов.