„Безкрайно съм щастлив, че успяхме всички заедно да върнем този конкурс. Прекрасни млади хора, които пяха чудесно и както каза председателят на журито Найден Тодоров, след години трудно ще ги намерим в България. Дадохме повече награди отколкото позволява статутът, но какво да се прави – добри кандидати, прекрасни гласове. Ще си вземем и поуки от някои слабости в организацията и след две години отново тук ще проведем четвъртия, вече международен конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова“.

Това каза за Дарик директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски, докато в зала „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие-1869“ в Плевен все още отшумяваха звуците на „Наздравицата“ от Верди, с която по атрактивен начин завърши концертът на лауреатите на третия Национален конкурс с международно участие за млади оперни певци Гена Димитрова“, който се проведе в Плевен от 19-ти до 23-ти май 2019-та г.

Заедно с музикантите от Плевенска филхармония, на сцената бяха и изпълнителите от Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.

Гости на събитието бяха трима от кметовете на Община Плевен - Румен Петков, Найден Зеленогорски и настоящият кмет Георг Спартански.



Очаквайте списъка с наградените, както и оценката на журито за протичането на третото издание на конкурса "Гена Димитрова".