“Плевен отново е сцена, Плевен отново е музика. Градът на Катя Попова, на Гена Димитрова, на незабравимия Емил Димитров, Асен Селимски, Христро Бръмбаров. За 31-ви път ние сме музикална столица на България. За мен като кмет на Плевен е чест да обявя 31-я музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ за открит“.
Това каза кметът на Плевен Георг Спартански при официалното откриване на поредния Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, което се състоя в залата на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен.

Фестивалът, който и тази година събира внушителен брой лауреати на различни престижни международни награди от седем страни, започна с представянето на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини в изпълнение на Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“ и солистите Оана Андра /Румъния/, Беса Лугичи /Косово/, Михаил Михайлов /България/;, под диригентството на Деян Павлов.


Допълнителен колорит в спектакъла внесоха и децата от Детска вокaлна група „Арлекино” при Читалище „Съгласие 1869” с ръководител Виолета Боянова.



XXXI-ят Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” е организиран от Община Плевен и се провежда в дните от 2 до 7 октомври 2018 г.