Родителите заплащат за храната 2 лв., като таксата остава непроменена и тази година
На 7 май в най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“ ще бъдат разкрити два пункта на Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж, съобщиха от Общината.

Единият ще бъде разположен в района на хипермаркет „Била”, а другия  - до спирката срещу магазин „Зорница”. Това заяви кметът Ерол Мюмюн.

Отпускат над 15 млн. лева за предучилищно образование, личностно развитие и хранене на деца

„Това се прави с цел да бъдат улеснени родителите на деца, живеещи в квартала. Раздаването на храната ще бъде извършено от служители на кухнята в периода от 11.30 ч. до 13.00 часа“, посочи Мюмюн.


Ползватели на услугата Детска млечна кухня са родители на 100 деца от Възрожденци. Към настоящия момент Детската млечна кухня има над 250 абоната. Родителите заплащат за храната 2 лв., като таксата остава непроменена и тази година. Разликата се дофинансира от общината.

Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж е разкрита и функционира от месец юли 2011 г. Чрез услугата се предоставя храна за деца на възраст от 6 месечна до 3-годишна възраст, които се отглеждат в домашни условия и не са настанени в детски ясли, социални или здравни заведения на държавна или общинска издръжка.

От месец септември 2023 г. в Детската млечна кухня се въведе електронна услуга „Виртуална кухня“, която бе разработена от “Информационно обслужване” АД - https://kardjali.bg/?pid=3,detska-kuhnya.

Чрез новата услуга родителите могат да извършват онлайн регистрация, заявки и да закупуват ваучери за храна по електронен път. С тази платформа лесно, бързо и в удобно време родителите, имат възможност да ползват услугата от мобилния телефон или от компютъра си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня