Константин Андонов спечели турнира по тенис на корт за аматьори в Кюстендил, като в драматичен финал победи Ивайло Илиев с 2:1 сета / 7:5; 6:7; 7:6 /, след 3 часа и 40 минути игра.  След много мъжка игра, Андонов взе надмощие благодарение на силен сервис и успешни волета на мрежата. И двамата са кюстендилци, като в схемата на турнира участваха общо 16 тенисисти, 8 от Кюстендил и 8 от София.

 

На 3-то място се класираха Атанас Апостолов и Калоян Георгиев- София. За най- атрактивен играч бе определен Ники Илиев от София.

 

Жребият за надпреварата тегли шампиона на България при тенисистите до 10 години, кюстендилецът Виктор Атанасов. Той получи чисто нов екип Уилсон от Атанас Апостолов и Пресиан Коев, които организираха този турнир. Специален плакет получи неговият треньор Ивайло Илиев.

 

Всички участници определиха турнира в Кюстендил, като – Истински празник на тениса.

 
Надпреварата се организира със съдействието на Община Кюстендил, на кортовете на ул. Илинден.
Вече планираме нов турнир в края на септември или началото на октомври, като ще добавим и схема с двойки, каза за Дарик Атанас Апостолов, който е родом от Кюстендил, син на треньорите по художествена гимнастика и футбол- Антоанета и Иван Апостолови.
 
Дарик- Кюстендил