С поднасяне на венци и цветя на паметника на Людмил Янков и Стоян Наков в Кюстендил бе отбелязана 25- годишнината от смъртта на трагично загиналите алпинисти.  Ученици от ПМГ засадиха дърво в тяхна памет и припомниха за делото и живота на Янков и Наков.

 

Беше рецитирано и част от творчеството на поета Людмил Янков, като хор "Осоговско ехо" изпълни песен посветена на него.

Сред хората, които се преклониха пред паметника бяха кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС- Кюстендил Иван Андонов, председателят на ТД "Осогово" Христо Абаджиев, туристи и приятели на двамата алпинисти.

"Иска ми се за всички хора Людмил Янков да бъде като една пътеводна светлина. Младите хора да подражават на неговите качества. Бях докоснат от съдбата и имах късмета да сме приятели с него и да се катерим заедно. Всеки човек е богат не само с парите си, но и с духа си. Колкото повече човек изкачва своите върхове става по- богат", заяви един от близките приятел на Людмил Янков, Стамен Станимиров.



На 17 април 1988 г. по време на тренировъчен лагер на националния отбор по алпинизъм под връх „Камилата" в Рила трагично загинаха двама кюстендилци- героят от Еверест, поета Людмил Янков и талантливият млад алпинист Стоян Наков.