Пернишкият районен съд отхвърли иска за 15 000 лв. на вече бившия ликвидатор на ВиК- Кюстендил срещу кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Лазаров бе предявил граждански иск за "причинени му неимуществени вреди, изразяващи се в накърнена чест, достойнство, добро име, уронване на престижа и професионалните му качества на добросъвестен ликвидатор".
Съдът осъжда Лазаров да плати на Паунов сумата от 800 лв., направени по делото разноски /за внесено адвокатско възнаграждение/, както и да плати по сметка на РС- Перник сумата от 600,00 лв., представляващи държавна такса върху стойността на предявения граждански иск.
Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок, считано от днес пред ПОС.
В мотивите за решението пише: "От събраните доказателства, разгледани в тяхната последователност и взаимна връзка съдът намира, че дори и да бяха направени изявленията, посочени в тъжбата, от обективна и субективна страна не би биха били осъществени признаците на престъплението, за което е повдигнато обвинението за клевета по чл.148, ал.2, вр. ал.1, т.1, т.2, т.3 и т.4, вр. чл.147, ал.1, пр.1 от НК. Необосновано е твърдението на тъжителя, че фразите "има дублиране на сметки", "тече разследване", "пречиме на ликвидатора да изнудва гражданите", "да спрем рекета на ВиК в ликвидация" представляват разгласяване на неистински позорни обстоятелства за частният тъжител или приписване на престъпление, защото: една част от тези реплики не се отнасят до личността на частния тъжител, а касаят водоснабдителното дружество "Водоснабдяване и канализация" ООД - в ликвидация - гр. К.; посочените изрази, дори да беше доказано че са изречени, не могат да обосноват съставомерност на разглежданото деяние като престъпление, т.е. не осъществяват от обективна страна и субективна страна състава на престъплението „клевета".".
В Районен съд- Благоевград продължава делото на бившият ликвидатор на ВиК- Кюстендил срещу бившия областен управител и общински председател на ГЕРБ в Кюстендил Владислав Стойков.