Илиян Стоянов за ФК Кюстендил- Академия Стоянов
100136

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Илиян Стоянов за ФК Кюстендил- Академия Стоянов
  • Илиян Стоянов за ФК Кюстендил- Академия Стоянов
Организирането на международен, детски футболен турнир в Кюстендил, допълване на екипировката за футболистите от ДЮШ и влизане на мъжкия отбор в Трета лига, са част от плановете за развитието на ФК Кюстендил- Академия Стоянов, на Илиян Стоянов- Коловати. В интервю за Дарик, той определи 2018 година, като “горе- долу успешна за клуба”.

“Не може да се променят нещата с магическа пръчка. Надявам се следващата година да е по- успешна и мъжкия отбор да играе бараж за влизане в Трета Югозападна лига, но това няма да ни бъде фикс идея, защото трябва да сме подготвени за тази крачка. Ще разчитаме на футболисти от школата и на по- опитни местни играчи. Плановете са ни да изграждаме футболисти и да им даваме път към професионалния футбол. Има интерес на софийски школи към деца от ФК Кюстендил- Академия Стоянов. Няма да спираме никой, но треньорите ще се опитат да обяснят на родителите, че най- важното да едно дете е да играе редовно, през цялата година. Ако е добро и на 18 години може да тръгне към големия футбол. Но, ако искаме резултати от клуба, трябва да задържим най- добрите си футболисти”, заяви пред Дарик Илиян Стоянов.
 
Стоянов определи като- перфектни, отношенията с община Кюстендил. “Големи благодарности към кмета Петър Паунов. Това което е обещал е изпълнено. За всичко се прави отчет и се дава на г- н Паунов”, коментира Коловати. Той се надява футбола в Кюстендил да си върне доброто име и клуба да има много спонсори, които макар и с по- малки суми да помагат за развитието му, без това да им пречи на бизнеса.
 
В близкото бъдеще се очаква да стане ясно новото ръководство на ФК Кюстендил- Академия Стоянов, като Илиян Стоянов предлага в него да има и представители на родителите, за да е всичко прозрачно.

 
Дарик- Кюстендил