Около 200 жители на с. Джерман затвориха ГП Е-79, в знак на протест и несъгласие с намерението на община Дупница да изгради депо за битови отпадъци в землището на населеното място. С патриотични песни, джерманци отново казаха, че няма да позволят депото да бъде изградено до селото. Поискаха оставката на кмета инж. Методи Чимев и неговият заместник Красимир Георгиев.

Председателят на сдружение „Бъдеще за Джерман" Борислав Тасков заяви, че това е последният мирен протест, който организират. Следващите стъпки са блокиране на АМ „Струма" и работата на общинската администрация.

Протестът им днес беше подкрепен от председателят на ПП „Екогласност", инж. Емил Георгиев, който заяви, че ако трябва ще протестират и пред МОСВ и МС. „Големият проблем се крие там", заяви Георгиев.

Подкрепа получиха и от народният представител от БСП- Лява България д-р Иван Ибришимов. „Аз съм обещал да защитавам вашия интерес, а вашият интерес е това сметище да го няма", заяви Ибришимов и допълни, че и позицията на БСП и групата съветници от самото начало е против депото да се намира в с. Джерман.



Сред подкрепящите протеста беше и Вергил Кацов, който е лидер на „Народен съюз".