Детска градина "Първи юни"- Кюстендил проведе традиционния си Коледен базар и подари Коледен спектакъл на всички родители и гости, посетили голямата зала на спортен комплекс "Зона спорт".


"Всичко започна преди 10 години, по идея не вече покойната ни колежка Юлето Аначкова. Постепенно се разрасна, при директора Антонина Керелска. От няколко години го правим в спортния комплекс, заедно с колегите от филиал "Зорница". Всяка една от 14- те групи в детското заведение подреди свой щанд, имаше и 2 щанда на администрацията. Спектакъл подготви учителя по музика Павел Чавдаров", разказа за Дарик директорът Даниела Виткова.


Една част от събраните средства ще бъдат дарени за лечението на учителя Владимир Мишев. С другата част, всяка група прави родителска среща и набелязва дейности за подобряване на материалната база, след което се прави отчет на изразходваните средства.


Днес ще бъде спазена традицията и част от децата ще бъдат гости на хората от Дом "Ильо Войвода", като ще ги почерпят с лакомства от Коледния базар и ще им представят празничния си спектакъл.