За седма година КРИБ отличи социално отговорния бизнес в област Хасково
101987

Your browser doesn’t support HTML5 audio

За седма година КРИБ отличи социално отговорния бизнес в област Хасково
  • За седма година КРИБ отличи социално отговорния бизнес в област Хасково

4 специални награди за личности, допринесли с работата си за социалната отговорност и развитието на бизнеса в област Хасково връчи днес регионалната структура на КРИБ.





Отличията получиха областният управител Станислав Дечев, народният представител Георги Станков, кметът на Хасково Добри Беливанов и кметът на Свиленград Георги Манолов. Грамотите им връчи вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова, която преди това поздрави участниците в седмата церемония по връчването на наградите - грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - „Гласът на българския бизнес”, за „Социално отговорна компания - партньор на община”, за изтеклата 2018 г. в област Хасково. Инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на общините от областта.

Номинирани за наградите бяха общо 14 компании, развиващи своята дейност на територията на всяка една от тях. Грамотите връчи проф. Николай Вълканов, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ.  
 

С презентации във форума участваха:  проф. Христина Янчева - ректор на Аграрен университет-Пловдив, Светла Костадинова - Изпълнителен директор на Института за пазарна икономика, член-кореспондент проф. д.т.н. инж. Стефан Драгоев - заместник-ректор по научна дейност и бизнес партньорство в Университета по хранителни технологии, град Пловдив, Радослав Танев - изпълнителен директор на „Индустриална зона Загоре“ АД, Александър Владимиров – социолог в Института за дясна политика и Стела Юлзари - Марш ЕООД, София.



Сред гостите бяха Хюсеин Гьонмез- помощник аташе в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив и Жаклин Николова- ръководител в Мърсър енд Марш, България, представители на общините и на регионалните структури на КРИБ в Кърджали, Перник и Стара Загора.

Отличените фирми:
 

Община Минерални бани:

„Денис-1992“ ЕООД – гр.Неделино

„Ванчеви фарм“ ООД – гр.Хасково

„Зенит 2005“ ООД – с.Мин.бани

„Гу-Траки“ АД - с.Мин.бани

Община Харманли

 „Слънчева Тракия“ ООД –  гр.Харманли

Община Свиленград:

„Лев Ойл“ ООД, гр.Стара Загора

„Хестея“ ЕООД гр.Свиленград

Община Хасково:

ВиК Бунар

„Каменица“ АД

„Недев“ ЕООД

„Алфа и Зет“ ООД гр.Хасково

Специални награди:

„ЕкоТрадекс Груп“ АД Хасково– номинация за социално отговорна компания, инвестираща в опазване на околната среда, изграждане на спортни обекти и зони за отдих.

„ЕВРОПЪТ 2005“ ООД Хасково- номинация за социално отговорна компания, въвеждаща иновации при изграждането на пътища, с цел опазване на околната среда.  

„ДОНИДО“ АД Хасково- номинация за социално отговорна компания, инвеститор в човешкия капитал.