Павлина Копано с наградата за култура в Димитровград
80010

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Павлина Копано с наградата за култура в Димитровград
  • Павлина Копано с наградата за култура в Димитровград

Художничката Павлина Копано бе удостоена днес със специалната награда на община Димитровград за принос в развитието на културата и духовността. Отличието й бе връчено от председателя на общинския съвет Стефан Димитров, който подчерта, че решението бе прието единодушно от местния парламент. От няколко години не живея в Димитровград, но го нося винаги в сърцето си и често се връщам в България и тук. Ще продължавам бъда добър гражданин на страната и Димитровград и да ги нося в сърцето и творбите си, каза в благодарственото си слово тя.

Традиционните награди за „Учител на годината” в 4 направления връчи кметът Иво Димов.  За работата си в предучилищния етап приз получи Красимира Нейкова от ОДЗ № 2, в начален етап на обучението отличието взе Донка Вълева от ОУ "Алеко Константинов", за прогимназиален и гимназиален етап бяха наградени двама преподаватели от ПМГ "Иван Вазов"- Живка Ненова и Веселина Калинова.

По традиция тържеството за 24 май в Димитровград започна с парад на отличниците от всички училища в общината, воден от младежкия гвардейски състав, общинския детски духов оркестър и забавно-духовият оркестър на Димитровград. „Върви, народе възродени” прозвуча в изпълнение на представителния хор, ДВГ „Таралежите”, певческите състави при пенсионерските клубове Национален бригадирски щаб „Наука".

 

Със слова по повод празника към множеството на площад България се обърнаха кметът Иво Димов, областният управител Добри Беливанов и председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Звукова картина чуйте в приложения файл.